Haku lukuvuodeksi 2020-2021 päättynyt, valintakoekutsut lähetetty

Haku Teatterikoulutukseen lukuvuodeksi 2020-2021 päättyi 3.6. ja kutsut valintakokeisiin on lähetetty maanantaina 8.6. hakijan ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen.
Valintakokeet pidetään Lahden kansanopiston teatterissa, Aleksanterinkatu 4:ssä.

Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista ensin roskapostikansiosi ja ole tarvittaessa yhteydessä vastuuopettaja Timo Raitaan, timo.raita@lahdenkansanopisto.fi.

Opiskelijavalinnat julkaistaan tämän sivuston uutisosiossa sekä Teatterikoulutuksen Facebook-sivulla keskiviikkona 17.6. valintakokeiden jälkeen klo 21 mennessä.
Myöhemmin ne julkaistaan myös Lahden kansanopiston kotisivuilla.

Haku teatterikoulutukseen lukuvuodeksi 2020-2021 käynnissä

Haku Teatteri I:lle ja Teatteri II:lle ensi lukuvuodeksi on käynnistynyt ja ennakkotehtävät on julkaistu Lahden kansanopiston sivuilla lahdenkansanopisto.fi/vapaa-akatemia/teatteri-1/

Hakuaika päättyy ke 3.6. Kutsut valintakokeisiin lähetetään ma 8.6. hakulomakkeessa ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen. Myös karsiutuneille ilmoitetaan asiasta sähköpostitse. Valintakokeet ovat ma 15.6. – ke 17.6. Hakija osallistuu yhtenä päivänä.

Opiskelijavalinnat julkaistaan 17.6.2020 n. klo 22.00 tällä sivustolla.

Lisätietoa opetuksesta: teatterikoulutus.fi/opetus
Uudistuksia tulevaksi lukuvuodeksi: Toiminta kehittyy, omaäänisyys säilyy

Kevään esitystoiminta on peruttu

Hallituksen suositusten perusteella koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi Lahden kansanopiston teatterikoulutuksen kevään esitystoiminta on peruttu. Opetus jatkuu toistaiseksi etäopiskeluna. Seuraamme tilanteen kehittymistä ja viranomaisten ohjeistusta tarkasti. Pysytään kaikki terveinä ja toivottavasti näemme teidät katsomossa sitten, kun se on taas mahdollista! Etäopiskelua voi seurata tällä sivustolla sekä sekä etenkin Facebookissa ja Instagramissa @teatterikoulutus.

Lahden kansanopiston teatterikoulutus yhteistyöhön Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun ja avoimen yliopiston kanssa

Lahden kansanopiston teatterikoulutuksen toisen vuoden opiskelijat osallistuvat lukuvuonna 2020-21 Teatterikorkeakoulun Materiaalista esitykseksi -opintojaksolle. Opintojaksolla opiskelijamme työskentelevät työryhmissä joissa on opiskelijoita Teatterikorkeakoulun ohjauksen, dramaturgian ja näytelmänkirjoittamisen, valosuunnittelun sekä äänisuunnittelun koulutusohjelmista sekä esittävän taiteen lavastajaopiskelijoita Aalto-yliopistosta. Opintojakson aikana opiskelijat toteuttavat ryhmätyönä materiaalilähtöisen esityksen. Lue lisää

Fast Food Kathakali

Teatteri I:n Fast Food Kathakali ensi-illassa 20.3.2020

Teatterikoulutuksen kevään pääproduktiona nähdään kirjailija ja teatteriohjaaja Elina Kilkun teos Fast Food Kathakali. Esitys kantaesitetään Lahdessa.

Fast Food Kathakali on kertomus köyhyydestä sekä taloudellisesta ja ruumiillisesta eriarvoisuudesta. Esitys peilaa länsimaisen yhteiskunnan epäkohtia Intiaan, jonka slummissa suomalaiset Arja ja Skandinaavi joutuvat silmäkkäin omien toiveidensa ja pettymystensä kanssa. Onko edes jumalallisesta väliintulosta apua, kun toisella on kuusi telkkaria ja toisella kuusi nälkään kuolevaa lasta?

Esitykset 20.3.-18.4.2020. Lipunvaraus on nyt auki osoitteessa https://www.teatterikoulutus.fi/esitykset/fast-food-kathakali