Improskabat 2020

Teatteri I: Improskabat 29.10.2020

Perinteiset Improskabat nähdään jälleen Lahden kansanopiston teatterissa. Improjakson siivittämänä Teatterikoulutus I heittäytyy tiimeittäin kisaamaan toisiaan vastaan leikkimielisessä ottelussa.

29.10.2020 Kello 18.00

Lahden kansanopiston teatteri
Aleksanterinkatu 4, Lahti Lue lisää

Lokkiorkesteri

Teatteri II:n Lokkiorkesteri ensi-illassa 13.11.2020

Teatterikoulutus II:n pääproduktiona nähdään näyttelijä ja teatteriohjaaja Tanjalotta Räikän ohjaama teos Lokkiorkesteri. Teoksen innoittajina toimivat Anton Tšehovin kuuluisin näytelmä Lokki sekä englantilaisen lastenkirjallisuuden klassikko Liisan seikkailut ihmemaassa.

”Tässäpä vasta teatteri! Ei mitään esirippuja eikä ensimmäistäkään kulissia, vain tyhjä avaruus.”

Esitykset 13.11.-5.12.2020 Lahden kansanopiston teatterissa. Lisätiedot: https://www.teatterikoulutus.fi/esitykset/lokkiorkesteri

Esityksissä noudatetaan viranomaisten sekä Suomen Teatterit ry:n julkaisemia poikkeusajan esittämisohjeistuksia. Katsomossa noudatetaan turvavälejä ja paikkoja on aiempaa rajatummin. Tämän vuoksi lipunvaraus sähköpostitse teatteri@lahdenkansanopisto.fi.

Merkkipäivä-lukudraama

Vierailuesitys: Merkkipäivä-lukudraama 1.10. ja 16.10.2020

Teatteri 2.0:n Merkkipäivä tulee vierailulle Lahden kansanopiston teatteriin lukudraamana.

– Lempeä tarina perheestä ja hitaasti hajoavasta hyvinvointi-Suomesta

Huhtikuisena yönä tapahtuu ihme: Äiti, jonka hautajaisia on juuri vietetty, vastaakin puhelimeen Topin lapsuuden kodissa. Ja äkkiä edesmennyt isäkin on jo luurin päässä! Kun perhe on kerran jälleen koolla, kaivetaan esiin haalenneet valokuvat ja niiden mukana kaikenkarvaiset muistot. Kuvissa seistään ryhdikkäästi ruusumaljakoiden edessä, kun on täytetty pyöreitä. Reippaina ja seikkailun nälkäisinä tepastellaan aurinkoisella mökkitontilla. Isä on kaikkien kuvien päähenkilö – vaikka hänestä näkyisi pelkkä peukalo. Albumit täynnä merkkipäiviä, ihan kuin kaikki olisi ollut yhtä juhlaa. Lue lisää

Katuteatteria ja liikkeellinen performanssi Lahti Fringessä 5.9.2020

Teatterikoulutus osallistuu Lahti Fringeen lauantaina 5.9.  Kellonajat tarkentuvat tapahtuman lähestyessä. Parhaiten pysyt perillä seuraamalla Facebook-tapahtumaa: https://www.facebook.com/events/1029647514119847

Teatteri II: Katuteatteria
Teatterikoulutuksen toinen vuosikurssi jalkautuu jälleen ympäri Lahden keskustaa useilla erilaisilla katuteatteriesityksillä. Luvassa yllättäviä, hauskoja, outoja ja kiinnostavia hetkiä paikoissa, joissa et ole tottunut teatteria näkemään.
N. klo 10-16 eri puolilla keskustaa.

Teatteri I: Liikkeellinen performanssi
Teatterikoulutuksen ensimmäinen vuosikurssi tuo Fringe-festivaaleille liikkeellisen performanssin. Esityksen ohjaajana ja koreografina toimii tanssija ja tanssinopettaja Salla Santanen.
N. klo 10-14 liikkuen keskustassa.

Haku lukuvuodeksi 2020-2021 päättynyt, valintakoekutsut lähetetty

Haku Teatterikoulutukseen lukuvuodeksi 2020-2021 päättyi 3.6. ja kutsut valintakokeisiin on lähetetty maanantaina 8.6. hakijan ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen.
Valintakokeet pidetään Lahden kansanopiston teatterissa, Aleksanterinkatu 4:ssä.

Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista ensin roskapostikansiosi ja ole tarvittaessa yhteydessä vastuuopettaja Timo Raitaan, timo.raita@lahdenkansanopisto.fi.

Opiskelijavalinnat julkaistaan tämän sivuston uutisosiossa sekä Teatterikoulutuksen Facebook-sivulla keskiviikkona 17.6. valintakokeiden jälkeen klo 21 mennessä.
Myöhemmin ne julkaistaan myös Lahden kansanopiston kotisivuilla.