Teatteri I: Näyttämöllisiä tiivistymiä 27.9.2018

Kontakti, rytmi, jännite, läsnäolo, hengitys, tarkka toiminta ja ajatus, käänne, herkkyys, omien ajatusten, tunteiden ja ideoiden jakaminen muille. Muun muassa näitä asioita olemme ensimmäisen vuoden opiskelijoiden kanssa tutkineet näyttelijäntyön opetuksen ensimmäisellä jaksolla. Kaikkea tätä on tehty välillä suurella volyymilla, rajusti hikoillen ja toisinaan taas aivan pienesti, pelkän hengityksen ja katseen varassa. Lue lisää

Syksyn 2018 ohjelmisto

Teatterikoulutuksen syyslukukauden ohjelmisto on nyt julkaistu.
Esitykset uusissa tiloissa Lahden kansanopiston teatterissa Aleksanterinkatu 4:ssä, jos ei toisin mainittu.

TE2: Teatterikoulutuksen improklubi
Sunnuntaisin 16.9. – 7.10. klo 19 ravintola Pikku Hanhessa

TE1: Näyttämöllisiä tiivistymiä
To 27.9. klo 19

TE2: Musaimprospesiaali!
Su 14.10. ravintola Pikku Hanhessa

TE1: Improskabat!
To 11.10. klo 19

TE1: Teatterikoulutuksen improklubi
Tiistaisin 30.10. – 20.11. ravintola Tirrassa

TE2: Kolme muskettisoturia – Räävitön sankarikarnevaali
Pe 9.11. – la 8.12.

TE1: Dialogit
To 15. – la 17.11.

TE1: Kannanotto
To 13. – la 15.12.

TE1: lastenteatteriesitys
Ma 17. – ke 19.12.

Lisäykset ja muutokset ohjelmistoon mahdollisia! Puuttuvia tietoja tarkennetaan myöhemmin.

Teatteri II:n improklubi Pikku Hanhessa 16.9.-14.10.2018

Teatterikoulutus ja Pikku Hanhi esittävät: SUNNUNTAIN IMPROKLUBI!

Mitäkö tekisit sunnuntaina? No nauraisit itsellesi sikspäkin improa katsellen!

Tule katsomaan kun teatteriopiskelijat selviävät tehtävistä, joita SINÄ heille räätälöit. Taatusti tuoretta, taatusti hauskaa ja taatusti heittäytyen! Illan rakenne on 45 min improa, tauko ja 45 min improa. Viimeinen kerta on spessu musaimproille: luvassa livebändiä ja kuolemattomia sanoituksia!

Vapaa pääsy. Paikkana Pikku Hanhi Vapaudenkatu 18:ssa.

Klubit:
Su 16.9. klo 19
Su 23.9. klo 19
Su 30.9. klo 19
Su 7.10. klo 19
Su 14.10. MUSAIMPROSPESIAALI, KELLONAIKA TARKENTUU MYÖHEMMIN!

Tervetuloa!

Lukuvuosi käynnistynyt Aleksanterinkatu 4:ssä

Teatteri I ja Teatteri II ovat aloittaneet lukuvuotensa koulutuksen uusissa tiloissa Aleksanterinkatu 4:ssä eli entisessä Finnkinon elokuvateatteri Ilveksessä.

Syksyn ohjelmisto julkaistaan syyskuun puolivälissä. Sitä ennen Teatteri II on mukana katuteatteriesityksillään Lahti Fringe Festivalissa lauantaina 1.9.2018.

Opiskelijavalinnat lukuvuodeksi 2018-2019

18. Sauri Valo

Varasija:
1. Katz Robert

Iltapäivästä pudonneiden on mahdollista saada palautetta keskiviikkona 27.6.2018 klo 10-12 numerosta 050 413 4576.

Haku lukuvuodeksi 2018-2019 päättynyt

Lahden kansanopiston Teatterikoulutuksen haku päättyi perjantaina 1.6.2018. Vastaanotimme 131 hakemusta. Kutsut 18.-20.6. järjestettäviin valintakokeisiin lähetetään sähköpostitse viikolla 24.

Jos lähetit hakemuksen, mutta et ole saanut automaattista vahvistusta sähköpostiisi, ole yhteydessä vastuuopettaja Timo Raitaan, timo.raita@lahdenkansanopisto.fi

Ole tyytyväinen nuorena -lauluilta 11.5.2018

Teatteri I -linjan keväinen lauluilta Ole tyytyväinen nuorena Lahden kansanopiston auditoriossa perjantaina 11.5. klo 12.30 & 19.00. Esitys nähdään myös Teatterifestareilla lauantaina 12.5.

Kesto: noin 2h, sisältää väliajan.

Perjantain esityksiin vapaa pääsy, lämpimästi tervetuloa! ❤

Teatterifestarit 12.5.2018

Teatteri I:n opiskelijoiden sooloesitykset valtaavat opistomme sisä- ja ulkotilat kun Teatterikoulutuksen jokakeväiset Teatterifestarit järjestetään viimeistä kertaa perinteikkäässä opistorakennuksessamme Harjukadulla. Päivän aikana nähdään myös kaksi koko luokan yhdessä valmistamaa teosta; päivän klo 12 käyntiin polkaiseva tanssiperformanssi, sekä musiikkiesitys, johon festaripäivä huipentuu. Päivä päättyy klo 21. Tarkemmat esitystiedot ja -aikataulut ilmoitetaan myöhemmin.

Passit varattavissa nyt: teatterikoulutus.fi/esitykset/teatterifestarit-2018

Lahden kansanopiston teatterikoulutus uudistuu!

Tänä syksynä 35 vuotta täyttävä Lahden kansanopiston teatterikoulutus uudistuu. Teatterikoulutus muuttaa Aleksanterinkadulle Lahden kauppatorin tuntumaan, elokuvateatteri Ilveksen entisiin tiloihin.

Samalla koulutuksen rakenne hieman muuttuu: Teatterikoulutus II palaa opetustarjontaan ykkösen rinnalle, ja jatkossa molempien koulutusten opetusvastuun kantaa nelihenkinen opetusryhmä. Teatterikoulutusten pääopettajana jatkaa Timo Raita. Musiikinopetuksesta vastaa Virva Immonen, liikkeestä Meri-Tuuli Risberg ja näyttelijäntyöstä syksyllä uutena aloittava Aleksi Lavaste. Koulutukset toimivat edelleen erillisesti opiskeltavina kokonaisuuksina, mutta muodostavat yhdessä aiempaa eheämmän jatkumon teatteriopinnoille. Opetusryhmä huolehtii opiskelijan pitkän aikavälin oppimisprosessista. Taiteellisia produktiota ja lyhytkursseja vetävät vierailevat taiteilijat ja opettajat.

Teatterikoulutus II:n syksyn 2018 produktion ja samalla uusien tilojen ensimmäisen ensi-illan ohjaa entinen kakkosen vastuuopettaja Misa Palander.

Haku teatterikoulutuksiin käynnistyy tiistaina 3.4.2018.