Ole tyytyväinen nuorena -lauluilta 11.5.2018

Teatteri I -linjan keväinen lauluilta Ole tyytyväinen nuorena Lahden kansanopiston auditoriossa perjantaina 11.5. klo 12.30 & 19.00. Esitys nähdään myös Teatterifestareilla lauantaina 12.5.

Kesto: noin 2h, sisältää väliajan.

Perjantain esityksiin vapaa pääsy, lämpimästi tervetuloa! ❤

Teatterifestarit 12.5.2018

Teatteri I:n opiskelijoiden sooloesitykset valtaavat opistomme sisä- ja ulkotilat kun Teatterikoulutuksen jokakeväiset Teatterifestarit järjestetään viimeistä kertaa perinteikkäässä opistorakennuksessamme Harjukadulla. Päivän aikana nähdään myös kaksi koko luokan yhdessä valmistamaa teosta; päivän klo 12 käyntiin polkaiseva tanssiperformanssi, sekä musiikkiesitys, johon festaripäivä huipentuu. Päivä päättyy klo 21. Tarkemmat esitystiedot ja -aikataulut ilmoitetaan myöhemmin.

Passit varattavissa nyt: teatterikoulutus.fi/esitykset/teatterifestarit-2018

Haku lukuvuodeksi 2018-2019 on käynnissä!

Haku Teatterikoulutuksiin seuraavaksi lukuvuodeksi on käynnistynyt. Tarkemmat hakuohjeet ennakkotehtävineen löytyvät Lahden kansanopiston kotisivuilta: Teatteri I / Teatteri II

Hakuaika päättyy pe 1.6.2018 ja kutsut valintakokeisiin lähetetään 11.6. Valintakokeet järjestetään 18.-20.6. ja opiskelijavalinnat julkaistaan 20.6. klo 23 mennessä.

Lahden kansanopiston teatterikoulutus uudistuu!

Tänä syksynä 35 vuotta täyttävä Lahden kansanopiston teatterikoulutus uudistuu. Teatterikoulutus muuttaa Aleksanterinkadulle Lahden kauppatorin tuntumaan, elokuvateatteri Ilveksen entisiin tiloihin.

Samalla koulutuksen rakenne hieman muuttuu: Teatterikoulutus II palaa opetustarjontaan ykkösen rinnalle, ja jatkossa molempien koulutusten opetusvastuun kantaa nelihenkinen opetusryhmä. Teatterikoulutusten pääopettajana jatkaa Timo Raita. Musiikinopetuksesta vastaa Virva Immonen, liikkeestä Meri-Tuuli Risberg ja näyttelijäntyöstä syksyllä uutena aloittava Aleksi Lavaste. Koulutukset toimivat edelleen erillisesti opiskeltavina kokonaisuuksina, mutta muodostavat yhdessä aiempaa eheämmän jatkumon teatteriopinnoille. Opetusryhmä huolehtii opiskelijan pitkän aikavälin oppimisprosessista. Taiteellisia produktiota ja lyhytkursseja vetävät vierailevat taiteilijat ja opettajat.

Teatterikoulutus II:n syksyn 2018 produktion ja samalla uusien tilojen ensimmäisen ensi-illan ohjaa entinen kakkosen vastuuopettaja Misa Palander.

Haku teatterikoulutuksiin käynnistyy tiistaina 3.4.2018.

Blogi on herännyt eloon, ja sitä päivitetään viikottain kevätlukukaudella 2018. Linkki siihen löytyy päävalikosta.

Lastennäytelmä Rottamusikaali 10.12.2017

ROTTAMUSIKAALI on lasten musiikkinäytelmä, jossa Viima-rotta kohtaa erikoisen ongelman: se on liian kaunis voidakseen olla osa rottajengiä. Muut rotat ihailevat rumuutta ja sotkua, eivätkä ymmärrä Viiman kimaltelevaa turkkia. Jengin johtajana toimiva Viiman siskokin kääntää lopulta selän, eikä Viimalle jää muita vaihtoehtoja kuin lähteä pois.

Mutta mitä tapahtuu kun lähistöllä pyörivä kissakolmikko saa vainun rotista ja yhtäkkiä uhkaakin vaara? Musiikkia, vauhtia ja vaarallisia tilanteita ei puutu, kun Viima tekee kaikkensa pelastaakseen koko rottajengin. Mutta miten rottien lopulta käy? Ja oppivatko toiset hyväksymään Viiman erilaisuuden? Lue lisää

Esitykselliset kannanotot 21.-23.11.2017

Viimeiset kolme viikkoa olemme keskittyneet siihen, miten taiteella vaikutetaan, ja lopputuloksena viisi ryhmää esittää omat tuotoksensa. Esitys koostuu viidestä teoksesta.
Lisätietoa ryhmistä ja teoksista tulossa!

Ti 21.11. klo 19
Ke 22.11. klo 19
To 23.11. klo 19

Esitykset Taidetila Artelissa (Aleksanterinkatu 33).

Kesto noin 2 h 30 min, sisältää tauot jokaisen esityksen välissä. Kahvia tarjolla, varaa pikkurahaa!
Paikkavaraukset: teatteri@lahdenkansanopisto.fi

Vapaa pääsy!

Dialogidemot 18. ja 19.10.2017

Kolmen viikon dialogijakso huipentuu demoesityksiin kansanopiston juhlasalissa. Jakson aikana olemme harjoitelleet dialogikohtauksen rakentamista Julius Leppäsen kirjoittamien tekstien pohjalta.

Ke 18.10. klo 19
To 19.10. klo 12 & 19

Kesto noin 2h 15 min, sisältää väliajan. Väliajalla kahvitarjoilu, varaathan käteistä mukaan!

Paikkavaraukset: teatteri@lahdenkansanopisto.fi

Vapaa pääsy!

Improklubit Tirrassa 19.9.-10.10.2017

Ravintola Tirra ja Lahden kansanopiston teatterikoulutus yhdistävät jälleen voimansa!

Tiistait kuuluvat improlle! Tule katsomaan, kun neljä improtiimiä laittaa itsensä likoon erilaisten impropelien merkeissä. Taatusti tuoretta joka kerta! Vapaa pääsy. Lue lisää