AAR JUU HÄPY?

AAR JUU HÄPY? -kesäproduktio ensi-illassa 5.7.2019

AAR JUU HÄPY on Lahden kansanopiston kesäkurssin produktio, jonka työryhmä koostuu lukuvuodella 2018-2019 opiskelleista teatterintekijöistä.

Uusien Aleksanterinkatu 4:ssä sijaitsevien tilojen ansiosta Teatterikoulutus pystyy tarjoamaan opetusta ja työskentelytiloja opiskelijoilleen myös kesän aikana ja täten luo Lahden kesäteatterikentälle uutta, raikasta ja erilaista tarjontaa.

AAR JUU HÄPY Lahden kansanopiston teatterissa, Aleksanterinkatu 4:ssä 5.-28.7. Liput varattavissa nyt: www.teatterikoulutus.fi/esitykset/aar-juu-hapy

ESS.fi 6.6.2019:
Puolet valituista Lahdessa opiskelleita – Lahden Kansanopisto oli kovaa valuuttaa Teatterikorkeakoulun opiskelijavalinnoissa
Peräti puolet tänä vuonna Teatterikorkeakoulun näyttelijäopintoihin valituista 12 opiskelijasta on opiskellut jossain vaiheessa Lahden kansanopistossa.
– Onhan tämä komeata, kommentoi kansanopiston teatterikoulutusta johtava Timo Raita.

Lue uutinen kokonaisuudessaan Etelä-Suomen Sanomien sivuilla: https://www.ess.fi/uutiset/kulttuurijaviihde/art2546338

Lasten teatteri leiri

Lasten teatterileirit kesäkuussa 2019

Lahden kansanopiston teatterikoulutus järjestää lapsille suunnattuja teatterileirejä 3.–7.6. (7-8 -vuotiaat) ja 10.-14.6.2019. (9-12 –vuotiaat)

Viisi päivää kestävä päiväleiri pidetään Lahden kansanopiston teatterissa (Aleksanterinkatu 4) päivittäin kello 9–15.

Viisipäiväisillä leireillä tutustutaan teatterin eri osa-alueisiin draama-, tanssi- ja musiikkiharjoitteiden avulla. Leiri päättyy viikon aikana valmistettuun esitykseen, jota perheet ja ystävät ovat tervetulleita seuraamaan. Leirin suunnittelussa ovat mukana Teatterikoulutuksen opettajat, ja vetäjinä toimii kahdeksan Teatterikoulutuksen opiskelijaa.

Teatterileirille otetaan mukaan max. 20 osallistujaa. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen Lahden kansanopiston kotisivuilla.

Teatteri II:n kevään 2019 improklubi Pikku Hanhessa

Teatterikoulutus II valtasi Pikku Hanhen lavan menestyksekkäästi viime syksynä ja tekee nyt paluun neljänä sunnuntai-iltana.

Tule katsomaan kun teatteriopiskelijat selviävät tehtävistä, joita SINÄ heille räätälöit. Taatusti tuoretta, taatusti hauskaa ja taatusti heittäytyen! Illan rakenne on 30 min improa, tauko ja 30 min improa. Viimeinen kerta on jälleen musaimpro: luvassa livebändiä ja kuolemattomia sanoituksia!

Su 31.3. klo 19 Vapaa pääsy!
Su 7.4. klo 19 Vapaa pääsy!
Su 14.4. klo 19 Vapaa pääsy!
Su 28.4. klo 19 MUSAIMPROSPESIAALI The Voice of Pikku Hanhi, liput 5€.

Paikkana siis Pikku Hanhi, Vapaudenkatu 18, Lahti.

Tervetuloa!

Teatteri I:n Othello ensi-illassa 22.3.2019

Tänä keväänä Lahden kansanopiston Teatterikoulutus I tuo näyttämölle William Shakespearen kirjoittaman ja Matti Rossin suomentaman klassikkoteoksen, Othellon. Näyttämölle muodostuu
dystopinen tulevaisuuden kuva Suomesta, jossa sota on arkipäivää, vallassa paistattelevat korruptoituneet poliitikot ja oikeus on otettu omiin käsiin. Kaiken tämän keskiössä on kuitenkin
kahden ihmisen välinen aito rakkaustarina.

Teatterikorkeakoulun ohjaajaopiskelija Ona Korpiranta villitsee näyttelijänsä hurmokselliseen nyrkkeilyotteluun, jossa pelissä on voiton lisäksi henki. Kuka voittaa? Millä tavoin? Kuka kuolee? Mitä on pahuus ja kuka on paha? Millaista tulevaisuutta rakennamme ja millä keinoin?

Esitykset Lahden kansanopiston teatterissa (Aleksanterinkatu 4, Lahti) 22.3.-17.4.2019.

Lisätiedot ja lipunvaraus: teatterikoulutus.fi/esitykset/othello