Opetus ja opiskelu Teatterikoulutuksessa

Koulun teatterilinjan opiskelijat katsomassa näyttelijän työn harjoituksia opiston teatterin salissaLahden kansanopiston teatterikoulutus on tarjonnut Suomen parasta opistotason teatteriopetusta vuodesta 1983 lähtien. Sen käyneitä opiskelijoita on yli 700, josta huomattava osa työskentelee näyttelijänä, ohjaajana tai muussa teatterialan ammatissa. Mm. nimillä Näyttämötaiteen linja ja Teatterilinja aiemmin tunnettu Teatterikoulutus on vuodesta 2019 alkaen osa Vapaata akatemiaa. Koulutus heijastelee ja kehittää opetusteatteriperinnettä, ja sillä on oma teatteri Lahden keskustassa.

Teatteri I

Koulutuksen ensimmäinen vuosikurssi on tarkoitettu teatteri-ilmaisusta kiinnostuneille ja teatterialan jatko-opintoihin aikoville. Jokainen opiskelija saa opetusta yli tuhat tuntia vuodessa, myös yksilöopetusta. Teatteri I:n käytyään opiskelija voi hakea opiston Teatteri II -koulutukseen.

Teatteri II

Teatteri II on Teatterikoulutuksen ensimmäisen vuoden käyneille tai muun vastaavan koulutuksen toisessa koulussa suorittaneille (aiemman koulutuksen kelpoisuuden ratkaisee pääsykokeiden valintaraati). Opetuksessa keskitytään näyttelijän perustaitojen hallinnan lisäksi esityksellisyyteen, esitysten valmistamiseen ja omaehtoiseen työskentelyyn.

Teatterikoulutuksen opettajat lukuvuonna 2019-2020:

Opetustiimi:
Vastuuopettaja: Timo Raita | timo.raita@lahdenkansanopisto.fi | P. 050 4134576
Näyttelijäntyö: Aleksi Lavaste | aleksi.lavaste@lahdenkansanopisto.fi
Musiikki: Virva Immonen | virva.immonen@lahdenkansanopisto.fi
Liike: Meri-Tuuli Risberg | meri-tuuli.risberg@lahdenkansanopisto.fi

Koulun vierailevat taiteilijat ja erikoiskurssien ohjaajat:
TE2: Chekhov: Marjo-Riikka Mäkelä
TE1 ja TE2: Astangajooga: Ulla Äyri
TE1: Akrobatia: Anni Pietala
TE1 ja TE2: taiteilijavieras: Henna Tanskanen
TE1 ja TE2: tuotannon koulutus: Saara Rautavuoma
TE1 ja TE2: valosuunnittelun koulutus: Ilkka Kivi
TE1 ja TE2: puvustuksen ja lavastuksen koulutus: Tiina Hauta-aho
TE1: Butoh: Ken Mai
TE2: fyysinen näyttelijäntyö: Marc Gassot
TE1: produktio-ohjaaja: Elina Kilkku
TE2: produktio-ohjaaja: Markus Karekallas

Tietoja täydennetään lukuvuoden aikana.