Opetus ja opiskelu

Lahden kansanopiston teatterikoulutus on tarjonnut Suomen parasta opistotason teatteriopetusta vuodesta 1983 lähtien. Sen käyneitä on yli 700, josta huomattava osa työskentelee näyttelijänä, ohjaajana tai muussa alan ammatissa. Mm. nimillä Näyttämötaiteen linja ja Teatterilinja aiemmin tunnettu Teatterikoulutus on vuodesta 2019 alkaen osa Vapaata akatemiaa. Koulutus heijastelee ja kehittää opetusteatteriperinnettä, ja sillä on oma teatteri Lahden keskustassa.

Teatteri I

Teatterikoulutuksen ensimmäinen vuosikurssi on tarkoitettu teatteri-ilmaisusta kiinnostuneille ja alan jatko-opintoihin aikoville. Jokainen opiskelija saa opetusta yli tuhat tuntia vuodessa, myös yksilöopetusta. Teatteri I:n käytyään opiskelija voi hakea Teatteri II -koulutukseen.

Teatteri II

Teatteri II on Teatterikoulutuksen ensimmäisen vuoden käyneille tai muun vastaavan koulutuksen suorittaneille (aiemman koulutuksen kelpoisuuden ratkaisee esivalintaraati). Opetuksessa keskitytään perustaitojen hallinnan lisäksi esityksellisyyteen, esitysten valmistamiseen ja omaehtoiseen työskentelyyn.

Teatterikoulutuksen opettajat lukuvuonna 2018-2019:

Opetustiimi:
Vastuuopettaja: Timo Raita | timo.raita@lahdenkansanopisto.fi | P. 050 4134576
Näyttelijäntyö: Aleksi Lavaste | aleksi.lavaste@lahdenkansanopisto.fi
Musiikki: Virva Immonen | virva.immonen@lahdenkansanopisto.fi
Liike: Meri-Tuuli Risberg | meri-tuuli.risberg@lahdenkansanopisto.fi

Teatterilinjan vierailevat taiteilijat ja erikoiskurssien ohjaajat:
TE2: Chekhov-kurssi: Marjo-Riikka Mäkelä
TE1 ja TE2: Astangajooga: Ulla Äyri