Vauhti kiihtyy - Reviisori lähestyy - Lahden kansanopiston teatterikoulutus
9.3.2015 | Kirjoittanut: Wilma Seppälä

Vauhti kiihtyy – Reviisori lähestyy

Viikko jälkeen hiihtoloman. Jos työt eivät olleet vielä ennen lomaa täysillä käynnissä, niin nyt ovat.

Viikon sisällä mielentilat ehtivät käydä läpi monta eri koukeroa: kiireen, pakokauhun, toivon menettämisen, toivon voimakkaan palaamisen, motivoitumisen, ärtymyksen, väsymisen, väsymisen, väsymisen. Tällä hetkellä voin omasta ja varmaan koko ryhmän puolesta kuitenkin sanoa, että päällimmäinen tunne Reviisoristamme on into ja kova usko omaan tekemiseen. Tästä tulee hyvä juttu. Tätä on hyvä tehdä.

Pääsimme viikolla tekemään osittaisen läpimenon ja harjoittelemaan aiemmin harjoittelemattomia kohtauksia, minkä myötä esityksen kokonaisuus alkoi paremmin hahmottua. Muutoksia tulee vielä varmasti ja paljon, mutta pahin epätietoisuuden verho on nyt hälvennyt. Sen takia on luottavainen olo eikä huoleta enää.

Perjantaina ja lauantaina kuvasimme Eeron ohjaamina esityksemme trailerin, joka tulee julki lähipäivinä. Väsytti ja palelsi, mutta hauskaa oli siitä huolimatta. Se on mahtavaa, miten täysillä kaikki tehdään. Ulkokuvauksissa hengen nostattamiseksi laulettiin lauluja. Kaupungintalon portaiden eteen jäi moni ohikulkija kuuntelemaan kun moniääninen Euroopan syrjäkylät soi.

Viikon voimavarastona toimi Miinan johdolla meille dyykattu ruoka. Koko viikon pääsimme herkuttelemaan erilaisilla juustoilla ja lauantaina oli keittiöömme ilmestynyt monta säkillistä patonkia, ruispaloja, kauraleipää, sämpylöitä ja pullaa. Voi sun saamari, se kelpasi. Pullat tosin menivät harvojen suihin, sillä jonkinlaista kollektiivista herkkulakkoilua on ilmassa. Mitä lie ensi-illan lähestymisrituaaleja.

Viikonlopun aikana saliimme nousi monenlaisia lavasterakennelmia ja loputkin valot löysivät katosta paikkansa. Saha lauloi ja puupölyä päätyi joka paikkaan. Paljon saatiin tehtyä, mutta paljon on vielä tehtävää, suuren luokan raksausvaihe on päällä. Me lavastus-tiimiläiset emme liikkuneet Lahdesta mihinkään viikonlopun aikana ja niinpä lauantai-iltakin kului huvittavien pienoisesityksien väsäämiseen pölyisessä salissamme. Mihinkäs sieltä lähtemään.

Työn ilo ja into jatkukoon ensi-iltaan asti. Ja sen yli!
REVII$ORI – lisätiedot ja lipunvaraus →

Palaa sivun alkuun