Karamellipapereita ja kauppalistoja - Lahden kansanopiston teatterikoulutus
7.3.2018 | Kirjoittanut: Hilkka Saarela

Karamellipapereita ja kauppalistoja

Viime viikolla vietimme hiihtolomaa. Ja lomallahan on hyvä hoitaa pois alta sellaisia käytännön hommia, joihin ei arkena ehdi paneutua, kuten siivoaminen. Ennen tätä syksyä olin jo pitempään kuvitellut olevani melko tunnollinen huusholli-ihminen. Esimerkiksi viime kesänä käytin muuttoon valmistautuessani keskeisen osuuden vapaa-ajastani mapittaen papereitani eri tunnisteilla merkittyihin kansioihin. Mappeja kertyi yhteensä kymmenen.

Maailmani kuitenkin mullistui eräänä marraskuisena perjantai-iltana Lahdessa kun pidimme tuparikierroksen, ja kiersimme kaikkien luokkalaistemme asumukset. Lähes jokaisen huone oli aivan totaalisen pelkistetyn feng shui. En ymmärrä miten se on mahdollista tavalliselle ihmiselle. Eikö sellaisen sisustuslehtielämän ylläpitäminen vie aivan käsittämättömiä ajallisia resursseja? Vaikka toisaalta voi myös olla, että neljä vuotta vanhat sähkölaskut, teatteriliput ja karamellipaperit voisi mapittamisen sijaan heittää ihan vaan roskiinkin.

Ja toki monet ovat jättäneet osan omaisuudestaan kotipaikkakunnilleen, opiston asuntolahuoneet kun ovat melko pieniä. Itse asun opiston ulkopuolella vuokra-asunnossa, ja koko omaisuuteni sijaitsee huoneessani. Taktiikkanani on viime vuodet ollut, että säilytän noin kolmasosaa maallisesta materiastani vakituisesti muuttolaatikoissa. Kun harvemmin sitä kovin pitkää aikaa yhdessä paikassa punkkaa.

    – Hilkka

Palaa sivun alkuun