Haastatteluja treeniajalta - Lahden kansanopiston teatterikoulutus
27.3.2015 | Kirjoittanut: ILME

Haastatteluja treeniajalta

Ensi-illasta on nyt kulunut viikko. Vilkaistaan tässä välissä millaisia ajatuksia työryhmällä oli aikaisessa harjoitusvaiheessa kuusi viikkoa sitten. Haastattelemassa Ilmaisu- ja mediataitojen linjan opiskelijat.

Rosa Kettumäki

Rosa KettumäkiMiten valmistaudut/olet valmistautunut näytelmään?
Tietyllä tähtäimellä olemme valmistautuneet siihen jo koko viime syksyn. Olemme tutustuneet ryhmään. Nyt harjoittelemme tekstiä ja teemme kohtauksista raakaversioita sekä luomme hahmoa, eli menemme sen oman henkilön kanssa eteenpäin.

Miten tulkitset itse henkilökohtaisesti näytelmän teemaa?
On kiinnostavaa pohtia tässä ajassa olevaa itsekeskeisyyttä sekä tarvetta oman edun tavoitteluun ja miten se sama näkyy sieltä Gogolin pohjatekstistä. Esimerkiksi virkamiesten toiminnassa 2010-luvun Suomesta ja 1800-luvun lopun Venäjästä löytyy yhteisiä piirteitä.

Minkälaisia haasteita olet kohdannut?
Meillä on esimerkiksi pitkiä tansseja, jotka ovat fyysisesti tosi vaativia. Roolityön tekeminen ja hahmon rakentaminen tehdään aika nopeasti ja melko paljon omalla ajalla.

Elli Saharinen

Elli SaharinenMiten valmistaudut/olet valmistautunut näytelmään?
Inspiroitunut siihen, että kuka voisi olla nykymaailmasta minun roolihahmoni. Tällä hetkellä pitää opetella teksti. Mietin, että mistä lähteä hakemaan eri vaikutteita. Inspiroitumisvaihe meneillään.

Miten tulkitset itse henkilökohtaisesti näytelmän teemaa?
Rahan ylivaltaa ja kuinka valmis on tallomaan muita, jotta itse pääsee vain ylöspäin. Ja onko sitä aika yksin sitten siellä huipulla?

Minkälaisia haasteita olet kohdannut?
Miten saisi omat rutiinit kehonhuoltoon sekä harjoitteluun. Ja kuinka kroppa ja ääni jaksavat, kun kokeillaan paljon tekeminen on melko fyysistä.
REVII$ORI – lisätiedot ja lipunvaraus →

Palaa sivun alkuun